Pogosta vprašanja

Odločam se za prenovo kopalnice. Katerega od vgradnih splakovalnikov mi svetujete?


Za hitro prenovo brez razbijanja obstoječih sten je najprimernejši suhomontažni splakovalnik Jog (ali Tornado). Splakovalnik se namesti, priključita se dovod in odtok vode, nato se splakovalnik (lahko vključno z vso novo inštalacijo) prekrije z dvojno mavčno ploščo, sledi polaganje keramike. Z vgradnjo suhomontažnega splakovalnika ne izgubite dragocenega prostora v kopalnici, hkrati pa pridobite sodoben videz (aktivirne tipke), boljše možnosti za zagotavljanje čistoče prostora (viseča školjka) …

 

Kakšno garancijo ima vgradni splakovalnik Jog?


Za vgradni splakovalnik Jog proizvajalec (Fluidmaster d.o.o.) priznava 10-letno garancijo. 10-letna garancija velja:
  • za tesnost ohišja kotlička,
  • mehanske dele in
  • nosilnost.
Za vgradne elemente (polnilni ventil in zapiralo odtoka) velja dvoletna garancija.

 

Ali lahko na splakovalnik Tornado Duo namestim aktivirno tipko Selenite?


Revizijska odprtina splakovalnika Tornado je večja, zato aktivirne tipke iz družin Selenite in Aplite ni mogoče namestiti na ta tip splakovalnika. Priporočamo izbiro splakovalnika Jog.

 

Kako je organizirano servisiranje splakovalnikov LIV?


Na slovenskem trgu je servisiranje splakovalnikov v garancijski dobi zagotovljeno prek matičnega podjetja. Naslov za stik: Fluidmaster d.o.o., Industrijska cesta 2, 6230 Postojna, telefon: 040 391 231, e-pošta: rpodobnik@fluidmaster.com.

 

Katere so bistvene razlike med podometnimi in suhomontažnimi splakovalniki LIV?


Gre predvsem za razlike v vgradnji splakovalnika. Podometni splakovalniki se navadno vzidajo v steno ali obzidajo pred obstoječo steno. Vsekakor morajo s spodnjim delom ogrodja sloneti na fiksni podlagi. Navadno se pred splakovalnik postavi stena debeline med 20 mm in 80 mm. Suhomontažni splakovalniki imajo samonosilno ogrodje, namestijo se pred obstoječo steno in prekrijejo z mavčnimi ploščami. Obstaja možnost kotne vgradnje, vgradnje v suhomontažno steno ali kot samostoječi element (katalog suhomontažnih splakovalnikov).

 

Kako nastavim raven vode v splakovalniku Jog?


Raven vode je že tovarniško nastavljena. Količina vode na veliki tipki je 9 l in na mali tipki 4,5 l. Navadno se ta nastavitev izkaže kot najprimernejša za različne tipe keramike. Če želite manjšo količino vode ob splakovanju, se nastavitev izvede na zapiralu odtoka. Podrobnejše informacije najdete v priloženih navodilih in na nalepki na zaščitnem pokrovu splakovalnika.

 

Kje lahko kupim polnilni ventil za starejši splakovalnik LIV?


Nadomestni deli so na voljo pri naših grosistih, prek njih pa tudi v vseh maloprodajnih prodajalnah, ki tržijo sanitarni program LIV.

Polnilni ventil HDV (ident 195933, artikel 5-226-530) je primeren za vgradnjo v vse vidne in podometne splakovalnike LIV, prav tako pa v večino splakovalnikov drugih proizvajalcev.

 

 

Zakaj splakovalniki LIV

10 let garancije - ker popolnoma zaupamo v naše znanje in kakovost

HDV polnilni ventil - ker se ne more zamašiti in ne potrebuje vzdrževanja

ABS material - ker zaupamo le visoko kakovostnemu materialu

Enostavna regulacija - nastavitev brez meritev in preizkušanja

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska izboljšujemo spletno mesto.

Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
Zavni