Začetki podjetja Fluidmaster Slovenija segajo v leto 1954, ko je bila v Postojni ustanovljena družba LIV. Na začetku sta bili glavni dejavnosti taljenje in obdelava kovin.

Leta 1961 je bil s proizvodnjo ventilov in sifonov narejen prvi korak k razvoju in proizvodnji termoplastičnih izdelkov. V letu 1970 se je proizvodnja razširila na nadometne ter kasneje še na podometne splakovalnike.
Lastništvo se je skozi leta večkrat spreminjalo, a pravi zagon je podjetje dobilo, ko ga je prevzela ameriška korporacija Fluidmaster, po svetu znana predvsem po polnilnih in odtočnih ventilih. V bivšem LIV-u so prepoznali ustreznega partnerja za prodor na evropski trg in rezultati zadnjih let pričajo o tem, da so se odločili pravilno, saj prodaja iz leta v leto raste.

Družba Fluidmaster d.o.o. je danes med vodilnimi evropskimi ponudniki sanitarnih izdelkov, z blagovnimi znamkami Fluidmaster, LIV, Schwab in Wisa prodaja svoje izdelke na več kot 20 trgih.

V našem prodajnem programu lahko danes najdete visokokakovostne vgradne in nadometne splakovalnike, pametne sanitarne rešitve, aktivirne tipke in brezkontaktne sisteme splakovanja, ogrodja za pisoarje, umivalnike in bideje, kanalete za tuš, izlivne ventile in sifone, sanitarno keramiko, WC deske, polnilne in odtočne ventile, priključne elemente ter številne rezervne dele in pribor za različne izdelke.


Ključ našega uspeha je v sodelovanju več ciljnih javnosti - končnega uporabnika in njegove uporabniške izkušnje, prodajnega osebja in arhitektov, ki kopalnico izrišejo in svetujejo primerne elemente ter inštalaterjev, ki izbrane elemente vgradijo.

Spoznanja in pridobljene izkušnje uspešno vključujemo v nadaljnji razvoj naših izdelkov, pri čemer dajemo velik poudarek uporabnosti, vzdržljivosti, tehnični in oblikovalski dovršenosti ter varčnosti pri uporabi pitne vode.