Pravilnik o varstvu osebnih podatkov družbe Fluidmaster


Posodobljeno 22. maja 2018

Pravilnik o varstvu osebnih podatkov družbe Fluidmaster povzema različne načine, kako družba Fluidmaster, Inc. (»Fluidmaster«, »mi« ali »naš«) uporablja podatke, ki jih posredujete med uporabo spletnega mesta Fluidmaster.com, katere podatke zbiramo in zakaj jih zbiramo, kako lahko nadzorujete podatke, ki jih obdelujemo, in kako varujemo vaše osebne podatke.

Z dostopom in uporabo katerega koli dela spletnega mesta družbe Fluidmaster (»spletno mesto«) potrjujete, da ste privolili v zbiranje in uporabo svojih osebnih podatkov v skladu s pogoji tega pravilnika o varstvu osebnih podatkov. Če se ne strinjate z obdelavo svojih osebnih podatkov v skladu s pogoji tega pravilnika o varstvu osebnih podatkov, do spletnega mesta ne dostopajte in ga ne uporabljajte. Z deljenjem svojih osebnih podatkov z nami in nadaljnjo uporabo našega spletnega mesta potrjujete, da ste prebrali in razumeli pogoje tega pravilnika o varstvu osebnih podatkov. Ko se v tem pravilniku o varstvu osebnih podatkov sklicujemo na »Fluidmaster«, »mi«, »naš« ali »nas«, mislimo na skupino podjetij Fluidmaster ali podjetja, ki zagotavljajo spletno mesto družbe Fluidmaster ali izdelke družbe Fluidmaster (vključno z Opella Limited, Fluidmaster Netherlands, B.V. in Fluidmaster Predelava Plastike d.o.o.).

V tem pravilniku o varstvu osebnih podatkov vam pojasnjujemo obdelavo osebnih podatkov v družbi Fluidmaster in posredujemo informacije o tem, kako uporabljamo osebne podatke o vas v določenih situacijah, kot je trženje, ko se prijavite na prosto delovno mesto pri družbi Fluidmaster, ko sklenete pogodbo z družbo Fluidmaster in ko obiščete spletno mesto ali uporabite funkcije, ki so z njim povezane.

Ta pravilnik o varstvu osebnih podatkov vsebuje naslednje informacije:

 • Zakaj obdelujemo vaše osebne podatke?
 • Kakšne informacije zbiramo o vas?
 • Kako uporabljamo informacije o vas?
 • Ali delimo informacije o vas z drugimi?
 • Ali se vaši osebni podatki prenašajo?
 • Kako dolgo hranimo podatke o vas?
 • Kaj so piškotki in kako se uporabljajo na tem spletnem mestu?
 • Kako varujemo podatke o vas?
 • Kakšne so vaše pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov?
 • Kaj morate vedeti, preden kliknete povezave do spletnih mest tretjih oseb?
 • Ali se lahko ta pravilnik o varstvu osebnih podatkov spremeni?

Zbiramo in drugače obdelujemo lahko naslednje podatke o vas (vključno z osebnimi podatki):

 • Informacije, ki jih delite z nami – ko stopite v stik z nami, komunicirate z nami prek spletnega mesta, se obrnete na nas prek službe za pomoč strankam in izpolnite obrazce na spletnem mestu. V takih primerih lahko z nami delite svoje ime, naslov, e-poštni naslov, številko za stik ter podatke o plačilu ter kreditni kartici. V nekaterih primerih bomo te podatke potrebovali, da vam bomo lahko zagotovili želen izdelek ali storitev. Ko kupujete izdelek, na primer potrebujemo vaše podatke o plačilu in vaš naslov, da vam lahko izdelek dostavimo.
 • Podatki, ki jih zbiramo na podlagi vaših interakcij na spletnem mestu – samodejno lahko zbiramo podrobnosti o vaših obiskih spletnega mesta (vključno z, vendar ne omejeno na naslov IP, podatke o prometu, podatke o lokaciji, spletne dnevnike in druge komunikacijske podatke) in virih, do katerih dostopate. Podatki, ki jih zbiramo, lahko vključujejo tudi evidence korespondence in informacije, ki nam jih posredujete, če se na nas obrnete prek spletnega mesta ali drugih načinov komunikacije, kot so poštni naslovi. Zbiramo tudi podrobnosti o transakcijah, ki jih opravljate prek našega spletnega mesta, in o izpolnjevanju vaših naročil. Zbiramo lahko podatke o vašem računalniku, vključno z, če je na voljo, vašim naslovom IP, operacijskim sistemom in vrsto brskalnika.
 • Informacije drugih tretjih oseb – zbiramo in obdelujemo tudi informacije o tem, kako sodelujete z našimi promocijskimi kampanjami, trženjem in oglaševanjem na spletu, izven naših spletnih mest. Podatke, vključno z zbirnimi demografskimi podatki, ki zagotavljajo vpogled v gospodinjstva, ki kupujejo naše izdelke, zbiramo od tretjih ponudnikov podatkov, ki nam pomagajo zagotavljati ustreznejšo uporabniško izkušnjo z omogočanjem ponudb ob pravem času in zagotavljanjem ustreznejših storitev in nasvetov.

Kako lahko stopite v stik z nami?

Podrobnejše informacije o tem, kako družba Fluidmaster obdeluje osebne podatke o naslednjih temah, najdete na naslednji povezavi: Obvestilo o varstvu osebnih podatkov pri trženju.

Zakaj obdelujemo vaše osebne podatke?

Osebne podatke o vas lahko zbiramo iz različnih razlogov. Za več informacij o določeni vrsti obdelave podatkov si oglejte zgoraj navedena obvestila o varstvu osebnih podatkov za posamezno temo, kot je naše Obvestilo o varstvu osebnih podatkov pri trženju

To, kar je vsem obdelavam osebnih podatkov s strani družbe Fluidmaster skupno, je to, da je obdelava podatkov potrebna za uveljavitev pravic družbe Fluidmaster ali izpolnitev njenih obveznosti v zvezi z vami. Če ste na primer stranka, lahko vaše osebne podatke zbiramo, da bi vam zagotovili želene storitve ali izdelke; razvijali, izboljševali in prilagodili vašo uporabniško izkušnjo; ohranili in razvili odnos z vami kot stranko; z vami učinkoviteje komunicirali.

Kakšne informacije zbiramo o vas?

Osebne podatke zbiramo predvsem neposredno od vas. Podatke nam lahko posredujete na primer tako, da stopite v stik z nami ali posredujete povratne informacije, se registrirate kot uporabnik naših storitev, se prijavite za zaposlitev, se prijavite na naše elektronske novice ali drugo promocijsko gradivo, komentirate ali razpravljate o kateri koli vsebini na spletnem mestu ali prenašate ali nalagate gradivo.

Vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo o vas, običajno vključujejo informacije, kot so:

 • vaši identifikacijski podatki in podatki za stik, kot so vaše ime, podjetje, e-poštni naslov in telefonska številka;
 • informacije o uporabniškem odnosu, kot so komunikacijske nastavitve, vaše zanimanje za izdelke in uporaba izdelkov in storitev družbe Fluidmaster;
 • vaši podatki za prijavo, kot sta uporabniško ime in geslo v našem računu za prijavo Fluidmaster ali v nastavitvenem središču; in
 • tehnične informacije, kot je vaš naslov IP.

Odločitev, ali nam boste posredovali svoje osebne podatke ali ne, je vedno vaša. Če se odločite, da tega ne boste storili, upoštevajte, da morda ne bomo mogli izvesti želenega dejanja. Morda vas na primer ne bomo mogli registrirati kot uporabnika, upoštevati vaše prijave na prosto delovno mesto ali vam posredovati naših izdelkov ali storitev.

Kadar je to potrebno, lahko uporabimo tudi piškotke in z njimi povezane tehnologije, ki nam jih zagotavljajo tretje osebe, in ustvarimo nove informacije z analizo podatkov, ki jih že imamo o vas. Več informacij o uporabi piškotkov je na voljo v razdelku »Kaj so piškotki in kako se uporabljajo na tem spletnem mestu?«.

Kako uporabljamo informacije o vas?

Kako uporabljamo informacije o vas, je odvisno od tega, zakaj so bile informacije prvotno zbrane. Da bi vam ponazorili, kako obdelujemo osebne podatke, smo spodaj navedli nekaj primerov. Za podrobnejše informacije si oglejte naša obvestila o varstvu osebnih podatkov po temah.

Na splošno uporabljamo vaše osebne podatke za naslednje namene: 

 • da vam prodamo izdelke in storitve;
 • da vam dostavimo izdelke in storitve;
 • za zagotavljanje podpore strankam za prodane izdelke ali storitve;
 • za izvajanje raziskav;
 • za zaščito in optimizacijo izkušnje na spletnem mestu;
 • za zagotavljanje tržne komunikacije;
 • za varovanje in nadzor dostopa do prostorov družbe Fluidmaster;
 • za izvedbo postopka zaposlovanja ali
 • da bi lahko drugače izpolnili svoje zakonske in pogodbene obveznosti.


Zakonodaja o varstvu podatkov in zasebnosti v nekaterih državah od nas zahteva, da imamo tako imenovano »pravno podlago« ali »zakonito podlago« za uporabo osebnih podatkov. Na splošno to pomeni, da moramo imeti pravno utemeljitev za uporabo vaših osebnih podatkov. Običajno to pomeni, da moramo vaše osebne podatke uporabljati, da bi vam lahko zagotovili želene izdelke ali storitve; in da lahko naši izdelki in spletna mesta delujejo pravilno in vam omogočajo vse, kar od njih pričakujete.

Včasih naša uporaba vaših osebnih podatkov ni nujno potrebna, da bi vam lahko zagotovili naše izdelke in storitve ali da bi ti pravilno delovali. V teh okoliščinah imamo za uporabo vaših osebnih podatkov tako imenovani »zakoniti interes«. Naš »zakoniti interes« je lahko:

 • odkrivanje in preprečevanje goljufij;
 • ohranitev naših spletnih mest, aplikacij, izdelkov in IT-sistemov varnih;
 • zagotavljanje, da so naši lastni procesi, postopki in sistemi kar se da učinkoviti; analiziranje in izboljšanje informacij, ki jih zbiramo;
 • ugotavljanje učinkovitosti naših promocijskih kampanj in oglaševanja; prilagoditev in izboljšanje načina, kako boste v prihodnje nakupovali in sodelovali z nami.

Nekatere osebne podatke, ki jih delite z nami, smo označili kot neobvezne (ko na primer posodobite podatke o svojem računu). Pojasnili vam bomo, kako uporabljamo te podatke, in če se odločite, da nam jih posredujete, se strinjate z našo uporabo vaših podatkov na ta način. Od nas lahko zahtevate, da te informacije kadar koli izbrišemo, tako da se obrnete na službo za pomoč strankam družbe Fluidmaster ali pa nam pišete na naslov  dpr@fluidmaster.com.

V nekaterih dokaj omejenih okoliščinah bomo morali vaše osebne podatke uporabiti na določen način, da bi lahko izpolnili naše pravne obveznosti (če bomo na primer morali vaše osebne podatke razkriti regulativnim organom ali organom pregona).

Konec koncev je razlog, da vaše osebne podatke uporabljamo tako, kot jih, da lahko neposredno ali posredno izboljšujemo svoje izdelke, storitve in vašo celotno izkušnjo z družbo Fluidmaster. Ne glede na našo upravičenost za uporabo vaših osebnih podatkov (če je ta potrebna, da vam zagotovimo določen izdelek, ali pa predstavlja naš »zakoniti interes«) zagotavljamo ukrepe za spoštovanje naše zavezanosti varovanju vaše zasebnosti.

Ali delimo informacije o vas z drugimi? 

Za zbiranje, shranjevanje in obdelavo osebnih podatkov v našem imenu uporabljamo tretje osebe, kot so ponudniki storitev. Ti ponudniki storitev lahko obdelujejo vaše osebne podatke le v obsegu, ki je potreben za zagotavljanje storitve, ki smo jo zahtevali od njih. Glavno pravilo je, da vaših osebnih podatkov ne smejo uporabljati v korist svojega podjetja.

Da bi zaščitili vašo zasebnost, zahtevamo, da vsi naši ponudniki storitev osebne podatke, ki jih posredujemo, hranijo zaupno in ustrezno varno. Prav tako morajo upoštevati sporazume o obdelavi podatkov in veljavno zakonodajo o varstvu podatkov.

Poleg tega lahko družba Fluidmaster razkrije in prenese vaše osebne podatke znotraj skupine družb Fluidmaster.

Ker je družba Fluidmaster globalna skupina družb s podružnicami in ponudniki storitev v Evropski uniji in zunaj nje, se lahko vaši osebni podatki prenesejo zunaj Evropske unije. Države, v katere se prenesejo vaši podatki, morda ne zagotavljajo enake ravni varstva podatkov kot vaša matična država. Kljub temu bomo pri prenosu osebnih podatkov v tujino vedno poskrbeli za njihovo varnost, tako da bomo zagotovili pravno podlago za prenos in upoštevali veljavno zakonodajo, ki ureja prenos podatkov.

Ali se vaši osebni podatki prenašajo?

Družba Fluidmaster bo zbirala vaše osebne podatke v državi, v kateri prebivate. Mi in tiste tretje osebe, s katerimi delimo vaše osebne podatke, podatke nato gostimo, shranjujemo in drugače uporabljamo v Združenem kraljestvu, državah znotraj Evropskega gospodarskega prostora (EGP) ali v kateri koli državi zunaj EGP, kjer poslujemo.

Poskrbeli bomo, da bodo vsi prenosi vaših osebnih podatkov iz ene države v drugo skladni z zakoni o varstvu podatkov in zasebnosti, ki veljajo za nas. Zlasti evropska zakonodaja o varstvu podatkov vključuje posebne predpise o prenosu osebnih podatkov zunaj EGP.

Pri prenosu osebnih podatkov zunaj EGP bomo v naše pogodbe s temi tretjimi osebami vključili standardne klavzule o varstvu podatkov, ki jih je odobrila Evropska komisija za prenos osebnih podatkov izven EGP (te klavzule so odobrene v skladu s členom 46.2 uredbe GDPR); ali 

zagotovili, da je država, v kateri se bodo uporabljali vaši osebni podatki, s strani Evropske komisije v skladu s členom 45 uredbe GDPR ocenjena kot »ustrezna«.

V vsakem primeru bo naš prenos, shranjevanje in uporabo vaših osebnih podatkov še naprej urejal ta pravilnik o varstvu osebnih podatkov. Za več informacij o prenosih osebnih podatkov nam pišite na naslov  dpr@fluidmaster.com.

Kako dolgo hranimo podatke o vas?

Osebne podatke hranimo le tako dolgo, kolikor je potrebno za uveljavitev naših pravic in izpolnitev obveznosti v zvezi s podatki. Ker pa se te pravice in obveznosti razlikujejo od ene situacije obdelave do druge, več informacij o takšnih časih shranjevanja ponujamo v obvestilih o varstvu osebnih podatkov po temah.

Ko osebni podatki niso več potrebni, jih čim prej izbrišemo ali anonimiziramo.

Kaj so piškotki in kako se uporabljajo na tem spletnem mestu?

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za izboljšanje funkcionalnosti spletnega mesta in pridobivanje informacij o njegovih obiskih.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, shranjene na trdem disku vašega računalnika, ki omogočajo, da spletno mesto prepozna vaš računalnik. Uporabljamo lahko bodisi piškotke, ki trajno shranijo datoteko v vaš računalnik (trajni piškotki), bodisi piškotke, ki izginejo, ko zaprete brskalnik (sejni piškotki).

S pomočjo piškotkov lahko zbiramo podatke o na primer vašem računalniku, naslovu IP, operacijskem sistemu in vrsti brskalnika. Te informacije na splošno vključujejo podatke, ki ne omogočajo individualne identifikacije informacij v zvezi s posameznim uporabnikom. Če hranimo o vas osebne podatke, se lahko podatki, zbrani z uporabo piškotkov, s tovrstnimi podatki združijo.

Podatki, zbrani s piškotki, se uporabljajo za statistične in analitične namene, kot so ohranjanje statističnih podatkov o uporabi spletnega mesta, izvajanje raziskav za izboljšanje spletnega mesta in/ali drugih izdelkov in storitev družbe Fluidmaster, ugotavljanje, kateri deli spletnega mesta so najbolj priljubljeni, zagotavljanje informacij tretjim osebam, da se vam lahko posreduje ustrezno oglaševanje, in optimizacija uporabe spletnega mesta. Piškotki se uporabljajo tudi za to, da vas prepoznamo, ko se vrnete na spletno mesto, da vam lahko nato na primer posredujemo informacije, ki vas zanimajo.

Na tem spletnem mestu uporabljamo vrsto orodij tretjih oseb, ki omogočajo funkcije, kot so deljenje vsebin prek družbenih medijev in anketni obrazci. V nekaterih primerih bodo ta orodja tretjih oseb namestila piškotek v vaš računalnik in uporabila sledilno tehnologijo za prilagoditev vaše izkušnje po meri ali izvedbo ciljno usmerjenega oglaševanja. Ti piškotki tretjih oseb lahko med drugim vključujejo storitev Google Analytics. Za več informacij o njihovih postopkih varovanja zasebnosti si oglejte obvestila o varstvu osebnih podatkov vsakega posameznega ponudnika piškotkov.

Piškotke lahko zavrnete in izbrišete s pomočjo nastavitev in funkcij svojega brskalnika. Ker morda vaš brskalnik privzeto sprejme piškotke, vam priporočamo, da preverite nastavitve brskalnika, če vas skrbi uporaba piškotkov na spletnem mestu. Upoštevajte, da nekateri deli spletnega mesta brez uporabe piškotkov morda ne bodo delovali. Če brskalnik nastavite tako, da zavrne piškotke, morda ne boste mogli dostopati do teh delov spletnega mesta.

Kako varujemo podatke o vas?

Družba Fluidmaster uporablja robustne ukrepe za zaščito osebnih podatkov, ki jih hrani. Ti ukrepi vključujejo smernice, postopke in zaščite, katerih namen je omejiti dostop tretjih oseb do podatkov, pa tudi ukrepe, sprejete za omejitev dostopa lastnega osebja in ponudnikov storitev do podatkov, ki jih pri svojem delu ne potrebujejo. Če želite izvedeti več o naših varnostnih ukrepih, se obrnite na našega zastopnika za varstvo podatkov.

Kakšne so vaše pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov?

Kot registrirana stranka družbe Fluidmaster lahko kadar koli dostopate do svojih podatkov za stik in drugih podatkov o profilu ter jih spreminjate prek računa za prijavo Fluidmaster, nastavitvenega središča Fluidmaster ali drugega uporabniškega računa Fluidmaster, za katerega ste se registrirali.

Pravico imate dostopati do osebnih podatkov, ki smo jih zbrali o vas, in zahtevati, da izbrišemo ali popravimo napačne, nepotrebne, nepopolne ali zastarele osebne podatke. Poleg tega imate pravico, da prekličete svojo privolitev ali drugače onemogočite zbiranje podatkov o lokaciji in/ali neposredno trženje.

Zgoraj opisane pravice lahko uveljavite in/ali izrazite kakršen koli pomislek glede naše uporabe vaših osebnih podatkov, tako da se obrnete na našega zastopnika za varstvo podatkov prek spodnjih podatkov za stik na podstrani z naslovom »Kako lahko stopite v stik z nami?«.

Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bi odpravili vse dvome, ki jih morda imate v zvezi z našo obdelavo vaših podatkov. Če pa z našimi odgovori ali ukrepi ne boste zadovoljni, se lahko vedno obrnete na svoj nacionalni organ za varstvo podatkov.

Kaj morate vedeti, preden kliknete povezave do spletnih mest tretjih oseb?

Spletno mesto lahko vsebuje povezave do spletnih mest tretjih oseb. Upoštevajte, da družba Fluidmaster ni odgovorna za pravilnike o varstvu osebnih podatkov ali vsebino katerega koli tovrstnega spletnega mesta tretjih oseb. Ker ta pravilnik o varstvu osebnih podatkov velja samo za to spletno mesto, morate prebrati obvestila o varstvu osebnih podatkov spletnih mest, ko jih odprete.

Ali se lahko ta pravilnik o varstvu osebnih podatkov spremeni?

Ta pravilnik o varstvu osebnih podatkov lahko kadar koli posodobimo, ne da bi vas o takšnih spremembah izrecno obvestili. Najnovejšo različico pravilnika o varstvu osebnih podatkov lahko vedno najdete na tem spletnem mestu.

Priporočamo vam, da občasno ponovno preberete to obvestilo o varstvu osebnih podatkov, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami.

Kako lahko stopite v stik z nami?

Če imate kakršna koli vprašanja ali zahteve v zvezi s tem obvestilom o varstvu osebnih podatkov ali osebnimi podatki, ki jih o vas hranimo v družbi Fluidmaster, se obrnite na našo službo za varovanje zasebnosti: po e-pošti na dpr@fluidmaster.com.

Posamezno privolitev lahko kadar koli prekličete tako, da nam pošljete e-poštno sporočilo na naslov  dpr@fluidmaster.com ali po pošti.